Thyregod

Thyregod - stationen

Thyregod Station

Thyregod er usædvanlig blandt kommunens mindre bysamfund ved en stor arbejdspladsdækning. Byen ligger også tæt på mange arbejdspladser i Brande og Ikast.
Trafikalt har byen fordele af togbetjening og motorvej til Herning tæt på, ligesom der også er kort afstand til enestående naturområder omkring ”Det Store Vandskel” (Gudenåens og Skjern Å's udspring)

Thyregod rummer skole, daginstitution, kirke og fritids- og idrætscenter. Der er også dagligvarebutik samt mindre servicevirksomheder som kursuscenter, frisør og pizzabar.
Thyregod er oprindeligt en mindre landsby, som i forbindelse med forlængelsen af banen fra Give til Struer i 1914 udviklede sig til en stationsby. Området omkring stationen udgør et bevaringsværdigt miljø med flere bygninger i den stil, der kaldes bedre byggeskik.

Det drejer sig bl.a. om stationsbygningen fra 1914 og lægeboligen fra 1919. Stationsbygningen er ikke længere i brug, men er rimeligt intakt og har stor kulturhistorisk værdi. Lægeboligen er også velbevaret. Der er gennemført gaderumsforbedring i Borgergade. Bebyggelsen består af sammenbyggede huse i 1½-2½ etage, typisk opført i årene efter jernbanens åbning. Husenes vedligeholdelsestilstand varierer noget.