Givskud

Givskud

Givskud Kirke 

Givskud er nok, for mange udefra, synonym med Givskud Zoo, som er en vigtig arbejdsplads, selvom den primært er sæsonbetonet. I højsæsonen er kapaciteten af det omgivende vejnet hårdt udnyttet. Givskud Zoo ejer også vandrerhjemmet, der ligger tæt ved Zoo´en. Med åbningen af motorvejen til Herning er Givskud Zoo´s opland blevet udvidet, og Zoo´en har store planer for fremtiden, som Vejle Kommune understøtter.

Der er skole, daginstitution, idrætshal, multibane, dagligvarebutik, kirke og forsamlingshus i Givskud.

Oplevelsen af byen fra landskabet er meget afhængig af, hvilken vej man kommer fra. Fra Stadionvej udgør en egeskov en fin overgang til byen. Fra Seidelinsgade er der et fint kig til en eng. Oplevelsen af byen fra Vejlevej er præget af, at vejen har været hovedvej og er meget bred. Der er enkelte butikker og servicefunktioner. De væsentlige kvaliteter ved byen er nærheden til en meget varieret natur og til Hærvejen, der løber øst om byen.

Beboerne har i samarbejde med Vejle Kommune udarbejdet et landsbyprogram, Landsbyprogrammet har dannet grundlag for det projekt, der er gennemført omkring anlægget og p-pladsen ved købmanden, der er omdannet til et mødested/bytorv.