Søndermarken

Søndermarken

Sønder Villavej 

Bydelen Søndermarken afgrænses af Vejle Ådal, Højen Ådal, Mølholm Ådal og E45. Bydelen består af boligkvartererne Koldingvej, Pedersholm, Grønlandsvej nord og syd, Løget, erhvervsområderne ved Grønlandsvej og det åbne land omkring Horsted mod syd.

Områdernes karakter er meget forskellig, men fælles for dem er, at der er let adgang til rekreative områder. Koldingvej-området har en selvgroet karakter med mange små huse, der er bygget til og bygget om i tidens løb. Fra Koldingvej og Pedersholm er der mange steder en flot udsigt over Vejle Ådal og Midtbyen.

Hovedindfaldsvejene Koldingvej og Ribe Landevej går gennem bydelen. Der er forbindelse til E45 via Sønderdalen. En ny tilslutning længere mod syd åbnede i 2013, hvilket betyder mere trafik på Grønlandsvej, men også en bedre tilgængelighed til området.

Søndermarken er en forstad under forvandling, og der er bl.a. sket en stor renovering af både boliger, bygninger og uderum i Løget By. Søndermarken har mange spændende ting at byde på - ikke mindst den unikke natur. Højen Ådal med stejle skrænter og en brusende bæk og på den anden side, Mølholm Ådal, med gode muligheder for en løbetur i bunden af dalen.
Der er ikke langt til Sønderskoven, hvor en af Vejles bedste naturlegepladser og en hundeskov ligger.

Søndermarken har et lille center og lokale indkøbsmuligheder, gode idrætsforeninger knyttet til Søndermarkshallen og Sdr. Stadion, ungdomsklubber for de større børn og busforbindelse til Vejle midtby. Kvartershuset midt i bydelen huser mange spændende aktiviteter og en cafe, der har åbent for alle.

I 2014 startede en gruppe initiativrige beboere "Grønlandsvejens Netværk" et bredt sammensat lokalråd, der arbejder sammen for områdets fortsatte udvikling.